hör hur det svänger!



och vad ska du göra när du blir stor ?

solen sken rakt in genom fönstret och väckte vickan som försökte sig på en sovmorgon. men det var väl inte meningen att hon skulle få dom där extra timmarna i sängen. nej, här skulle det göras nytta, det vill säga plugga. och det gjorde jag faktiskt, men kanske inte rätt mängd? så antar att jag får sätta mig med naturkunskapen ikväll.
imorgon nalkas det nationella prov i svenska b, den skriftliga delen på 5 timmar. så mysigt!
men sen vet ni vad, börjar det dra ihop sig på riktigt. allt närmar sig med stormsteg. våren som födelsedagen, studentresan som studenten. och vuxenlivet? usch, det är nära nu alltså! för nära.


gavin degraw

hans nya album, fullproppat med mummsmumms. jag ger er smakprov.


på grafiska leker vi trollkar

och jag blev offret den här gången när evelina skulle göra ett grafiskt arbete.
vilket jobb hon har gjort tjejen. vad hon kan! snyggt eller hur?

lever jag inte upp till rollen så säg!


vickans musiksmak


stort skepp med snygga rödingar.

så var torsdagen så gott som över.
är precis hemkommen från teamsportia. team hudik höll i en helkväll där med en hujedamig massa rabatter. synd för er som missa det säger jag bara! för det fanns grymt snygga kläder där. själv hittade jag två jackor, en adidas och en vanlig. men, framför allt fanns ju snygga teamhudik brudar på plats för att se till så att alla fick en trevlig vistelse!
ah, jag förstår att ni ångrar er nu alltså !

  vickans införskaffade adidasjacka.
  

grapefrukt med sked

jag hade en lektion idag, men när jag kom till skolan hade vi ingen lärare. så ganska värdelös lektion. men vad gjorde väl det, för när jag kom hem var oth och gossipgirl som serverat och klart.
nu är det dags för träning, så jag hoppas på att ryggen håller.

grapefrukt är den nya favvisen.

viktorias musiksmak


män som hatar kvinnor

jag som skulle plugga igår och så ringer josefin.
"ska du med på bio?"
och svag som jag är för den tjejen kunde jag inte säga nej! josefin, stefan, marianne och jag åkte och såg den bästa svenska film jag sett. kanske den bästa filmen överhuvudtaget - män som hatar kvinnor. både jag och josefin hoppade upp i varandras knän där ett tag. ruggigt bra, så nu tror jag att jag måste följa råden om att läsa boken också.
synd bara att det alltid är pluggandet som kommer i kläm. men nu är provet avslutat så allt jag kan göra är att vänta och se hur det gick.

ingen träning idag så jag vattengympar med josefin. 

bästa helgen på väldigt länge

fredagen blev som sagt minnesvärd och så blev även lördagen..
igår, när jag väl trodde att jag skulle få sitta framför tvn med familjen så ringer telefonen. på andra sidan linjen hör jag en glad liten jänta som får mig att lyfta arslet från soffan och dissa familjen familjen för att bege mig mot de större trakterna. jag fick agera chaufför åt ett helt gäng. turnebussen var på jakt efter fest, eller festen var ju där vi var så det var bara att hitta någon att dela festen med. så det bar av mot ljusdal, mot nor och mot järvsö. josefin, stefan, jocke och emil. ja, alla i fin form tills bussen kom till slutstationen färila kl o4.3o. hujedamig vilken helg!

dock kommer helgen inte att sluta lika fint, eftersom jag imorgon har religionsprov och måste därmed sätta mig vid pluggandet nu. men såklart finns det rum för paus ikväll när beck visas på tvn!

forsabrud 19 bast

tjugoandra mars o johanna olsson har därmed blivit ett år äldre.
bästa tjej 19 år. bästa tjej 19 år. bästa tjej 19 år. bästa tjej 19 år.


you bring out the best of me

kvällen igår blev verkligen inte lugn, som planerat. rena rama motsatsen.
det blev en impuls av mig och josefin som gjorde kvällen till en av de
bästa på länge, mer säger jag inte! men fyfan vad du är bra josefin.
jag skulle kunna sitta och prata bra om den tjejen i evigheter. men idag ska jag inte vara den fjäskande vickan som både jag och josefin kan ha tendens till att vara. men, det är så enkelt som att när jag är med henne så får hon ut det bästa av mig.

lördagen började knakigt, men jag har hämtat mig.
nu hoppas jag på en god middag och att senare kanske
få umgås lite med killen johan.
annars kör jag på en familjekväll som alltid är lika trevligt!

hos dig stannar jag kvar

det är äntligen helg. utnyttja den ska jag göra och njuta av varje minut.
så nu åker jag till färila för att njuta av lite gott sällskap. josefin nordborg.


vem, om inte mamma agneta?

så mycket som jag har haft i skolan de senaste veckorna har jag inte haft på länge. snälla lärare, försök att dela upp allt lite bättre nästa gång. för efter att nästan inte ha haft någonting alls. så kändes det den här veckan som om en jävla bomb exploderade, och plötsligt kom allt på en gång.
och igår orkade jag verkligen inte mer. det brast. och det brukar det inte göra för mig. jag brukar kunna hålla huvudet högt och köra på ändå trots att  det är tungt. men för ett tag igår kände jag verkligen inte igen mig själv. jag kom till en punkt då jag verkligen inte såg någon mening med det. att varken tid eller ork fanns. klumpen i magen bara växte.
men vem, om inte bästa mamma agneta kliver då in i bilden och vänder upp och ner på hela pankakan genom att bara krama om mig med hennes trygga armar?  jag fick nya tag.. så bara någon timme därefter var allt undanstökat  och jag kan nu stryka muntliga provet i svenska b, PMet och förhoppningsvis samhällsrapporten efter den här dagen. 

sådan otrolig lättnad att jag tänker nörda big brother hela kvällen och duscha mig fräsch i mitt efterlängtade silverschampo.


where you gonna go when your soul gets tired of running?



hemkär som jag är åker jag hem för andra gången i rad den här veckan.
när ska jag växa upp och klara mig själv? det är något som framtiden får avgöra.
just nu tänker jag leva så som jag vill, sådetså!

23.55 nu förtjänar jag mig en godnattsömn

riktigt bra gjort måste jag säga. suttit och pluggat och skrivit på samhällsrapporten hela dagen. frågeställningen var: skall föräldrar med hjälp av genteknik kunna styra egenskaperna hos sitt ofödda barn?
kände att jag hade en hel del åsikter om ämnet så att så svårt var det inte när jag väl satte mig ner.
och nu är jag äntligen klar. vem jobbar bäst under press? kanske att det är så. inte för att jag är speciellt nöjd med den, men den är iaf gjord nu!

  


hon tar sig fram som en gammal kärring.

svanskotan, eller ändan, eller hur var det där nu då? hur som helst så har jag fruktansvärt ont i ryggslutet.
fotboll är inte hälsosamt ibland, men det har jag väl konstaterat för länge sedan med alla skador som jag fått med fotbollstiden. 
mamma har försökt få mig att smörja in mig med en sådan där salva. men sånt är jag skeptisk till!
det där med salvor som lindrar smärtan.. nej, jag tror det sitter i psyket! jag menar, det blir inget bättre av första och andra gången man smörjer in, utan det tar sin tid innan det börja verka. och med tiden så läker ju även såret. så, vem tusan kan svara på om det är salvan, eller tiden som läkt såret? nej, jag är mycket skeptisk till salvor!

idag tog jag, tillsammans med familjen solstolen, engångsgrillen och dellans zorrokorv med mig ut i den strålande solen. jag har även testat studentklänningen idag. riktigt fin! dock måste små justeringar göras för att den skall bli perfekt.
och imorogn antar jag att jag lämnar ifrån mig den "gamla" balklänningen också. en tjej som svarat på annonsen och kommer för att prova den. liten klump i magen över det. men, det ska nog bli bra.


det bästa är att veta vad man letar efter innan man början leta efter det.

det är sjunde dagen på mitt big brother maraton. jag avgudar serien, får aldrig nog. det händer ju saker hela tiden! dock skulle det vara trevligt med lite sällskap, så jag hoppas att johan och johanna kommer. gott sällskap, god mat och lite mycket big brother. perfekt fredag!

förresten så har jag lagt upp min balklänning på blocket. efter mycket om och men så har jag nu tagit beslutet om att sälja den. var lite tveksam om jag skulle sälja den för jag tycker den är så pass fin. men efter mamma och pappas tjat så tog jag mig i kragen.
så är ni sugen på en balklänning? ta er en titt på den, för det är den verkligen värd!
http://www.blocket.se/vi/20666366.htm?ca=5_s

det är segerkvinnans dag idag!

sant som det är sagt. alla viktorior därute, grattis på namnsdagen!

jag vaknade inte av att väckarklockan ringde imorse. nej, jag vaknade av mig själv - tidigare! som vanligt, tittade jag på telefonen när jag hade vaknat. och det hade landat lite gratulationer i inkorgen, roligt roligt! så det blev en perfekt start på dagen. tur är väl det, att jag fått en bra början på dagen för jag ska nu in till skolan och fösöka tampas med den värsta dagen på veckan. torsdag.
ja, torsdagar är ingen höjdare. fullspäckat schema från 9.oo - 16.oo med dom värsta ämnena som samhälle, svenska och religion. men det ska nog gå bra för efter regn kommer solsken och imorgon är det ju fredag, det gillar vickan.


ett sista kapitel som jag har förälskat mig i

appropå inget, jag har hittat min studentklänning.

jag tittade men jag såg inte

känner mig riktigt duktig idag.
jag har pluggat . så nu kan jag stryka religionsuppgiften från "att göra listan". också fixade jag klart prickbilden på grafiska lektionen idag. så bara typ en hundra uppgifter kvar nu känns det som.. men men, en stor lättnad över att fått något gjort idag i alla fall. knuten i magen lossade lite. kanske är känslan av att man är pågång? 

nu tänker jag inta soffplatsen med en stor fet frukttallrik.
och sedan tänker jag somna för o8.oo imorgon äre fotboll på schemat.


just because it is, dosen´t mean it should be!



jag har sett en ruggigt bra film idag som jag rekomenderar. australia. vilken historia. det är en riktig vickan film faktiskt. en mysarfilm helt enkelt och det gillar fröken.
den filmen vände faktiskt dagen in till ngt bra.
den, plus att mamma kom på besök och mys med mig, gjorde att den här måndagen lite bättre än de andra. 

men skolan däremot är ju ingen höjdare nu alltså. usch och fy!


 

i'm waving goodbye

ångest dagen är här. lovet är slut och jag har inte gjort ett dugg av vad jag skulle behöva ha gjort vid det här laget.
religion uppgiften, samhällsuppgiften, foto uppgiften och den grafiska uppgiften. det vore ju bra om jag kommit igång med den ena eller den andra.
men, nejdå, vickan är duktig på att skjuta upp saker så att hon får leva i panik dagarna innan inlämningsdatumet.
dock har jag bestämt mig - sista dagen på lovet, jag tänker inte plugga.
tänker ta vara på den här dagen och råplugga resten av veckan ist. sådetså!

och bror är hemkommen. han mår som han förtjänar.
dags att retas lite och kräva han på lite massage.


does your mother know that youre out?

lite heta diskussioner med mamma efter jobbet, men som vanligt jag gick därifrån som vinnare.
och, som vanligt satt pappa i soffan bredvid, tittade knepigt på oss, flinade och skratta. han håller sig i bakgrunden. mamma däremot blev lite sur. men jag låter henne mjukna lite över natten och ger henne en stor kram imorgon.

jag funderar på fjällen imorgon, men tråkigt att åka bil upp själv. sugen någon?
nej, nu måste jag lägga mig. match imorgon..

when you hold me in your arms so tight, you let me know..

idag ska vickan tjäna pengar och det börjar från och med nu.

you don't know what you got till you're missing it a lot

när det enda du har kvar också sviker, vad gör du då?
önskar jag kunde få lov från allt i en vecka. skulle vilja göra som alla andra och åka till fjällen nu på lovet. ta med mig brädan och ett gäng goa för en helg. bara en helg, det skulle räcka! men, jag har ju inte tid. jag har aldrig tid för sånt längre, och det är trist.
jag brukade ju tycka att det var roligt. nu vet jag inte ens om jag kan stå på en snowboad, så länge sedan var det..
lite extra surt känns det nog idag bara för att jag vet att bror åker med hela sitt gäng till vemdalen imorgon, och jag har fått förfrågan om att följa. men jag har match lördag, så där sprack det. men jag skulle så gärna vilja. typiskt.

paybacktime, paybacktime o paybacktime.

tisdag på sportlovet och jag är rena rama motsatsen till lovets syfte.
sportvickan har jag slängt in i garderoben, och tagit fram latvickan som bara sover bort dagarna. fast, lite träning och umgås hare blive.. men nu ska hon städa och göra mammsen glad.

j ohanna lilla.
nu kör vi, rakt på.


we are we

perfekt dagen efter dag - kom hem till det sköna, åkte hem till min böna och somna som en höna.
försökte med ett rimm där, men det gick väl inte hem här.
jag kom iaf hem och då åkte jag till josefin, men väl där så somnade jag ju, såklart! trevliga jag.
på kvällen däremot hade jag laddat om. och det var matlagning och spelkväll med josefin, hannah och johanna.
var ett tag sedan vi i den delen av trion samlades, men vi tog igen det! mys, med mycket prat och skratt. 


and with every step together, we just keep on getting better

lördagen blev fullspäckad, eller fullbordad helt enkelt.
det fick var ju bevisat dagen efter, med lite huvudvärk.
med johanna, sara och evelina på förfest till förfesten i bilen fick vi en hejdundrande start på kvällen.
och bättre blev det när min nallebjörn kom. och ännu lite bättre med ögongodis på det. mumma !









RSS 2.0