YOU CAN GO YOUR OWN WAY


TEARS DON'T MEAN YOU'RE LOSING

känner mig starkare än någonsin. motgång resulterar ofta i framgång. 
styrkan är att kunna se det lilla.

KÄRT ÅTERSEENDE

vi är inte så duktiga på att ses. men vi håller kontakten. det är ju trots allt, du där, jag här. du har ditt, jag har mitt. svårt att tajma. men imorgon har vi lyckats pricka in en date. jag och min kära vän evelina hagström. och eftersom vi har vart så dålig på att ses, så slår jag vad om att det finns en hel del att bli uppdaterad om. jag längtas.


HEMMA PÅ KROGVÄGEN

anlände hem till mitt kära hälsingland idag. 

har jag precis kommit hem från mitt första fotbollspass sedan någon månad. och ack vad bra det känns att man är igång igen. dock är det en bit kvar. konditionen är ju inte i sitt esse, men foten känns riktigt bra. vilket är huvudsaken! så nu är det bara att fortsätta, nu när man vet att man håller!


ALLT KLÄR EN SKÖNHET

brolle. han är ett levande bevis på min morfars ordspråk "allt klär en skönhet".
tatueringar är ingen höjdare hos mig och mina ögon. jag har faktiskt riktigt svårt för tatueringar, jag anser nästan att de är gräsliga. men, den här mannen har mot alla odds fått mig att se att de finns något vackert med dem. de sitter som en smäck på honom. 




HETLUFTEN NÄRMAR SIG

image description

det är riktigt spännande dagar i skolan nu. långa och slitsamma, men väldigt intressanta. det är nu det börjar på allvar. ja, praktiken närmar sig med stormsteg. nervöst, men fy tusan så kul.

MAKE THE DAY

snörar dojjorna och drar ut på en runda i väntan på att filmen skall komma hem. sen tänker jag, för en gångs skull sedan århundraden, att jag skall gå och lägga mig i tid. mysig kväll på er alla!

LÖRDAGEN



lördagen kom, segrade och visade tydliga spår efter sig på söndagen. men ack så värt. tack för den!

 


MIN FREDAG



har haft en sådan mysig dag. mina damer från hemtrakten kom som sagt på besök till staden. det blev en hel del onyttigt, en hel del skratt, en hel del struntprat och en hel del svett och trams - som alltid. kan aldrig få för mycket! 

 

 


MY VIEW OF IT



TAR HELG

tentan är skriven. magkänslan säger att det gick ganska så bra. men jag har inte full tillit till den. så vi får se hur långt det räcker. slänger ialla fall in handduken och tar helg nu.. 
morgondagen bjuder på besök hemifrån som jag gått och längtat efter hela veckan! det är mathilda, marlene, johanna och gotösen maja som kommer. sedan gör jag dom sällskap hem för att hälsa på en saknad mor och far. och på lördags morgon vankas det jobb, därefter drar jag mig tillbaka till staden för att förtära lite av den starka saften och umgås med några nyfunna vänner.

image description

ONSDAG

igår mötte vi, jag, hannah och natta, upp gotösen jajja på stan för en fika och lite struntprat. efter det fortsatte vi myskvällen hemma hos mig. det pratades, skrattades, pratades och pratades ännu mer. ja, vi skulle kunna haft hålligång hela kvällen. men som vanligt kom timmarna ikapp oss och ännu en dag gick mot sitt slut. alltid lika mysigt att träffa henne. kämpen. alltid lika go och glad!

idag har vart en helt vanlig dag. och med en helt vanlig dag innebär det inte att jag suttit i mina, annars så spridda tankar. nej, här har man suttit med huvudet i farmakologiboken. djupt inne i läkemedelns värld. man har druckit kaffe i mängder, bara i förebyggande syfte, utifall att myten om att kaffe skall göra en pigg, skulle fungera. gång på gång gnuggat sig rejält i hårbotten, som om det skulle kunna hjälpa hjärnan på traven till förståelse. ja, det får visa sig imorgon. dags för tentamen..


TISDAG

det är tisdag morgon och solen skiner in genom fönstret. det ser ut att vara fantastiskt väder ute. men en duktig tjej som jag sitter inne och pluggar, trots att vädret och den tidiga vårsolen försöker lura ut mig. 
men jag har en hel del roliga saker inplanerade idag, så det är bäst att jag pluggar flitigt nu. om ngn timme ska jag till hannah på skolan och fixa frippen. lite senare får jag påhälsning av kämpen. så jag, natta och hannah ska träffa henne på stan för en liten gofika. därefter drar vi oss mot s.stapeltorgsgatan och gottar oss av varandras sällskap in i småtimmarna.

IDROTTSGALAN

varje år ser jag fram emot att se idrottsgalan. men varje år blir jag även besviken. 
jag är inte den kunniga, det vet jag. men så mycket som att sedin blev utsedd till årets NHL spelare vet och förstår jag. men vad jag inte förstår är att han inte blir prisad för det i sverige? det är väl ganska stort? 
istället blir en man, eller en häst tillägnad det finaste priset sverige har? jag är lite stum. men vad vet väl lilla jag?

trots att jag blev besviken och irriterad var inte mina kinder torra efter årets gala heller. idrott ligger mig varmt om hjärtat. nästan så jag skulle kunna slå till och säga att det inte finns något bättre!

LYCKORUS

en helg är åter igen förbi. en helg som spridit glädje från första till sista stund. 
på lördagen kom grabbarna till mig och natta för en spelkväll. det bjöds på skratt i oundvikliga toner, obegripliga förklaringar och förtjusande förvrängningar. det var en utomordentligt fin lördag som jag snart nog hoppas få repris på.

sen kom söndagen och jag kände att det var dags att ta sig an den första löprundan efter dessa skadeveckor. och det gick oväntat bra. inte en minsta känning av foten. vilket är helt fantastiskt! dock kändes det inte lika fantastiskt att andningen låg en division under mina tjuriga ben och min vilja. men det ska det bli ändring på.. 
så, idag har jag vart ut igen. så nu jävlar!

FREDAG

idag var det dags för skolan igen, efter några dagar hemma av självstudier. efter det slocknade jag som en slagen hjälte i soffan. jag hade gjort min goda gärning för dagen! sedan vaknade jag av en ömande nacke som tydligt gav mig två alternativ: antingen ändrar du position eller så kliver du upp och gör något vettigt av resten av dagen. och otroligt nog tog jag mig ur soffan och in i duschen. det var allt som behövdes. en timmes powernap och en dusch. sedan var jag som en duracellkanin, sprang runt i lägenheten med damvippa, damsugare och mopp. helgfint!
lagom till kvällningen kom min kära kusin till mig för att laga en middag på tu man hand. nu sitter vi nerpulad i soffan och tittar på tv och myser av varandras sällskap. med dig mår jag bra!

HÅLLER TUMMARNA

nu är det dags att ta tag i det på rikigt! har vart ute och gått långa promenader nu några dagar i rad och foten känns bra. lite stel kanske, vilket är helt förståeligt. men nu är det dags att ta på löpardojorna och få facit på om jag håller eller inte. hoppas på det bästa så att jag snart nog kan få komma igång med fotbollen, som under allt för lång tid har fått ligga åt sidan! jag ger mig fan på det..

!

jag älskar när det händer saker. oväntade saker. som livar upp vardagen. ger morgondagen lite spänning. det här är en bra början!


DU KLARADE DET

mot alla odds. du kan. fy fan vad du är bra!


ONSDAG

haft en heldag med min hannah på fleminggatan. tvmys, massage, skratt och struntprat.
vi, eller hannah, gjorde en maffig middag - paprikor fyllda med en sörja av köttfärs och fetaost. mumsigt. ja, hon skulle ha blivit en bra kock. men jag är glad över hennes talang som både kock och frisör. för jag får ju smaka på båda karamellerna!

nu sitter jag hemma, på min gata, i min soffa, med min andra halva. hon skulle hem och "plugga" men istället sitter hon här bredvid mig framför datorn sökande efter det ena och det andra till hennes nya lya. så långt bort från skolböckerna som hon kan komma. hon är så ivrig och uppe i varv. tänk att det kan vara så roligt att få flytta från mig..


SÄRBOS

min kära sambo har gått och blivit med lägenhet. så nu blir vi särbos.
jag är glad för hennes skull. men visst känns det lite vemodigt att jag hädanefter skall behöva laga mat, tvätta och städa helt själv - det skötte ju hon så bra! nejdå, skämt och sido. jag är glad för hennes skull, tro inte något annat. men jag kommer faktiskt att sakna våra små stunder.

hon har klarat av mig länge nog. längre än jag själv trodde var möjligt..

image description

VÄRMANDE


det är alltid lika rörande och gripande att få höra fina ord från en vän. de är trots allt det finaste man har. jag pratar såklart om min vän, hannahs fina gästinlägg, här på min blogg.
ja, det är nu jag ska dra hennes och min livshistoria, förklara för er alla hur bra den människan är, hur mycket hon betyder för mig osv. men istället tänker jag tillägna henne ord, som jag brukar spara på länge, ord som inte ofta alls lämnar mina läppar - JAG ÄLSKAR DIG!

ÄKTA VÄNSKAP

Hallåjsan, Hannah här! (:
Sitter hemma hos Viktoria och tillbringar min måndag, en måndag som i vanliga fall brukar vara väldigt trist och dyster men som i detta sällskap förvandlas till något helt annat. Mys stämningen är alltid på hög nivå och kärleken som finns inom dessa väggar får en att känna sig som hemma. Första gången jag träffade Viktoria var såklart på en fotbolls träning, vi var väl i sisådär 5-7 års ålder, lagomt rund om kinderna och sådär gosigt mullig om magen. Då verkade Viktoria vara en kall och hård människa (i alla fall inom fotbollen) trots det fastnade jag för henne, vi var lika på något sätt. Men idag kan Viktoria vara en av dom omtänksammaste och finaste personer som jag har i min omgivning. Hon sprider alltid glädje runt omkring sig och är helt enkelt en väldigt bra vän. 

jag älskar dig min vän <3

IM GOING HOME

vistelsen i skogen blev inte allt för lång. men jag hann tjäna in lite kosing till studentkassan, träffa mina kära flickor på ett glas och lite struntprat. så nu återvänder jag hem. hem till min kära sambo!


TJUGIOTVÅ ÅRS FIRANDE

ida skulle firas med dunder och brak igår. en mycket lyckad kväll som slutade i mitt ställe. vi hade laddat upp med korv och bröd för att sedan se jvm finalen mellan sverige - ryssland. och den hade ju inte kunna slutat bättre..

BON IVER

deras nya album är en riktig hjärtevän till mig. musik i dess världsklass!

I CAN'T MAKE YOU LOVE ME


BLIXTVISIT

gör en snabb tripp hem imorgon för att ta vaccinet, sedan bär det av tillbaka till staden för att fira ida som fyller tjugiotvå. hujedamig. känner på mig att kvällen kommer bli fin. ja, imorgon gör jag comeback på dansgolvet efter dessa skadeveckor. utan kryckor. here we come..

HELT ENKELT


SAMBOKVÄLL

fattiga studenter? nej, inte alls. vi slår på stort, såhär på självaste lillördan och äter middag på heltenkelt. jag och min kära sambo. sedan åker vi hem med en göttepåse och myser ner oss i soffan till en rulle film. det ska vara gött och leva.

HOCKEYMYS

inatt var det dags för småkronorna att säkra finalplatsen. men det var nätt. en typisk semifinal, med andra ord, som en semifinal skall vara, med spänning och nervositet in i det sista. men den där friberg kan han! så nu inväntar vi bara fredagen.
appropå hockey så fick man skämmas igår, som den brynäsfan man är..

FÖRRESTEN

gårdagens tenta gick inte min väg. koncentrationsförmågan har inte vart den bästa under jul. det fick man bevis på igår! lite bittert kan tyckas - men inte värre än att ta nya tag till nästa gång.


GOD MORGON

06.00 och snart börjar tåget mot gävle att rulla. blev en liten snabbvisit hem igår eftersom jag var tvungen att besöka hälsovårdcentralen hemma för att få vaccin mot tuberkulos som alla sjuksköterakestudenter är skyldig att ha vid praktik. hann även med att träna bodypump med brudarna, vilket gav facit på hur otränad jag verkligen blivit under dessa skademånader. men, det är ju nytt år och med ett nytt år brukar det alltid skapas ett löfte. men ngt sådant kommer ni inte att få läsa om här. jag lyckas aldrig hålla dom iaf. men något jag ska tänka på är att inte få för fort fram i min träning. det brukar jag ha en tendens till att göra. men, inte den här gången. man lär sig av sina misstag. bättre att gå successivt sakta fram så det blir riktigt bra!


TILLBAKA I VARDAGEN

nu är storhelgerna över, så imorgon är man igång på allvar igen. tenta, såhär andra dagen efter nyår. ingen mjukstart här inte! bara att gilla läget.

hade i alla fall en helt fantastiskt fin nyårsafton. som planerat; med fint folk, god mat, sällskapsspel, brus och bubbel! tacka vet jag mina kära fina vänner!

ÅRETS SISTA DAGAR



RSS 2.0