NYÅRSAFTON

många firar in det nya året med buller och bång! men i år tar vi lite avstånd från de och njuter av de sista timmarna på året med god mat, bubbel och lite brus. jag tror på detta slut och välkomnar det nya året och dess äventyr med glädje! gott nytt mina vänner!


100-ÅRSJUBILEUM

släkten har anlänt. alla sitter samlad kring vardagsrumsbordet, bänkad framför tvn, med paj och brända hjortron på tallriken i hopp om att få se brynäs spöa skiten ur växsjö. brynäs som firar hundra år och allt. ja, det skulle sitta extra fint med en vinst ikväll.
sen inväntar vi junior vm. så det lär väl inte bli ngt plugg för mig idag, heller..

FLICKRUMMET


back in the days. intog soffan i det gamla flickrummet på krogvägen. knäppte på en film och tände ljus. egentid som man bara måste få ha ibland. tacka flickrummet!

filmen var otroligt bra. soul surfer. gripande och stark. ja, lipvickan var tillbaka! men när jag satt där med tårarna rinnande längst kinderna kom jag på mig själv och tänkte; det är ju bara på film det är så här. det är bara på film allting löser sig och blir näst intill bättre efter en tragedi än innan. men tji fick jag! för efter filmen får jag se att den är verklighetsbaserad. vilket gjorde att lipvickan kom fram igen. och nu sitter jag här.. och undrar.. hur kan människor vara så stark?


MELLAN DE STORA DAGARNA

julafton är förbi. och jag har haft en fantastisk jul med de allra käraste jag har. god mat serverades och som vanligt fanns det även fina klappar till mig under granen. 

för er som missat, så drog ett oväder in över landet på juldagen. detta orsakade stor kaos hos många och så även för min morfar. han har fortfarande ingen ström och idag är det fem dagar sedan den försvann. men, jag kan tycka att det är bra att den inte återkommit, för nu får vi rå om vår goa gubbe lite extra. han bor nämligen här nu.


GOD JUL

 

 


TJUGOTREDJE

vi går och lägger oss tidigt så att dagen vi längtat så mycket efter kommer fortare. precis som när vi var mindre..

kom precis innanför dörren. det har vart uppesittarkväll med släkten på lilla brunnsgatan.
alla riktigt njuter av varandras sällskap. det märks! man pratar om allt och inget, drar historier och skrattar så det riktigt krampar i magen. ja, grannarna i kvarteret kan knappast ha gått miste om att det var glädje och kärlek i stugan. det är vad jul är för mig. släkt och familj.
finns inte något så fint som kärlek och glädje till familjen.

DAN FÖRE DAN

jag har redan fått de bästa julklapparna jag kunnat tänka mig - godkänt i samtliga gjorda tentor. så nu kan jag slappna av någorlunda i jul och njuta av min kära släkt och mina kära vänner.

imorgon bär det av mot gävle med mor och far. dagen därefter, på självaste julafton, anländer bror och morfar till gävle. och då är julen fullbordad, för alla är samlade! 


ONSDAG & HEMFÄRD

precis kommit hem från skolan. har kokat mig en kopp kaffe som jag skall njuta av innan det bär av mot biografen med johanna och rikard för att se the girl with the dragon tattoo. tror den kommer att vara grym! efter det bär det av mot hälsingeskogarna för att klä granen och umgås med familjen.

en stolt tjej tänker faktiskt skryta lite - klarade läkemedelsräkningstentan.

JULFIN


FÖDELSEDAGSFIRANDE

 

tidigt imorse ringde väckarklockan. natta och jag satte oss i bilen med kosan mot lilla brunnsgatan för att gratulera vår kära syster/ kusin andrea med frukost på sängen. därefter bar det av hem för pluggning.
nu så här på kvällskvisten är vi åter igen hemkommen från lilla brunnsgatan, med en alldeles för full mage. det bjöds på mat, kaffe och tårta i stora lass. födelsedagsfirande var det..

 


BEFRIELSE

nu är gipset borta. dock efter lite om och men.. doktorn tvekade in i det sista, men jag övertygade honom. så nu är det bäst att jag sköter mig med användningen av kryckorna de kommande två veckorna. upp till bevis!
ja, fri från gips var benet iaf. men kvar fanns en hel del hull och hår. så trots att gipset var borta kunde jag inte känna mig helt nöjd. hårväxten där var inte okej! så jag åkte raka vägen hem och rakade av pälsen för att jag sedan skulle kunna få färg på benen av solningstiden som jag unnade mig. och nu är jag nöjd..



TISDAG ÄR HÄR

den mest efterlängtade dagen sedan fyra veckor är här, jag vet att jag är tjatig, men ack vad jag längtat.
men det är inte bara en speciell tisdag för att mitt gips ryker. det finns en tjej, snygg, snäll, omtänksam och full av liv här i gävle som fyller 17 år just idag. jag pratar om, ingen mindre än min kusin andrea. grattis vännen. 
så idag skall vi dubbelfira.



IMORGON

precis kommit hem från tentaskrivningen. det känns faktiskt helt okej. men, jag klarar den nog inte. minsta lilla felet och det är kört. skall ju trots allt vara 100 % av 100%. men, nu är det bara att vänta och se..

förresten så längtar jag något oerhört till imorgon. främst för att jag kommer att kunna stå och duscha, ha skor på båda fötterna och använda vanliga byxor. halleluljah!

FYRA VECKOR

leder mot sitt slut. du har vart mig trogen, hållt mig sällskap i vått och torrt, i både dåliga som bra stunder. men jag kan ändå inte säga att jag kommer att sakna dig. min trogne vän..



imorgon kan jag säga, att imorgon ryker det.

FJÄRDE ADVENT

perfekt till att det fjärde ljuset nu skall tändas faller det snöflingor utanför fönstret i gävle. de försvinner lika fort som det kommer. men, jag är säker på att det kommer bli en fin jul, med eller utan snö.

SÖNDAG

helgen rullade snabbt förbi. 
igår tog jag det lugnt med ida på s.stapeltorgsgatan. vi kikade på film och proppade i oss massa onyttigt. när klockan blev natt var vi inte ett dugg trött, så vi åkte ner till idas salong och myste på. jag blev bortskämd helt enkelt.
nu sitter jag med plugget i högsta hugg. det är dags för tenta imorgon igen - läkemedelsräkning. chansen att jag klarar mig är inte speciellt stor eftersom man måste ha alla rätt på provet. vilket är helt förståeligt egentligen. man måste ju kunna dosera rätt mängd i arbetslivet, annars kan det gå käpprätt åt helvete! så bättre att göra om det flera gånger under tiden i skolbänken, än att göra fel i arbetslivet och sätta någon människas liv på spel. så, jag ska gå dit och göra mitt bästa imorgon. och om det inte går vägen får jag se det som ett inlärningstillfälle.


TREVLIG HELG

sambon är ute och ränner på stan, lever livet som man ska! 
en annan sitter inne och tittar på tv, med gipset som sällskap. vet inte om jag kan kalla det gott sällskap, men bättre än inget i alla fall. trevlig helg mina vänner!

DET FINNS BARA EN AV DIG

och det är du.

SAMBOLIVET

efter en hel förmiddag i sängen fick jag till slut på mig lite kläder och tog mig ut för lite frisk luft. sambon min kom hem, och sedan började det genast lukta gott i köket. ädelost, kyckling, broccoli och baconpaj. hujedamig vilken middag jag blev serverad! mätta och belåtna somnade vi på en varsin sida av soffan. 
två timmar därefter vaknar vi, zappar och ser att det är tomten är far till alla barnen på tvn. en klassiker så här innan jul! kanske den bästa julfilmen.

pga den där powernappen tror jag inte att den här kvällen blir speciellt tidig. så tur att man har sällskap och den nya filmen av irene huss. godnatt!


DET ÄR LÖRDAG VARJE DAG

riktigt njuter av livet just nu. känns som att varje dag är lördag.
har så fina vänner och släkt runt omkring mig. skolan rullar på bra. och det känns som jag hittat min plats.

sambon och jag har precis kommit hem från hannah. alla flickor utom vickan blev fin i huve, för hon var fyndig och gjorde pepparkaksbygge. ett bygge som nu pryder hannahs vardagsrum. ja, en liten touch av vickan. mysig kväll. mysiga människor. m y s i g t, m y s i g t, m y s i g t!

 

 


OVÄNTAT BESÖK

små saker kan göra så mycket.
igår fick jag ett glädjande sms av johanna kämpe som ville komma och hälsa på. så senare samma kväll satt hon här med mig och natta och myste på. vi pratade in i småtimmarna och bara njöt av varandras sällskap. sådant som gör vardagen lite bättre!

 


LUCIA



trettonde december. vilket innebär lucia! ingen kan nog neka till att det är en speciell dag, en mysig sådan. och för fyra år sedan var den här dagen lite kryddigare. jag fick se, med handen på hjärtat, den absolut finaste lucian jag sett i mina levnadsår - nathalie ekström. hon blev vald till gävles lucia 2007. men, ikväll intar min kusin kyrkan med mig som åskådare. mysigt.

+ / -


jag trivs bra i gävle, nästan så jag kan kalla det hem.
mitt gips rycker om nästan en vecka.
att jag fått en sambo, livet har blivit roligare nu.
julkalendern
min ismaskin


-

tentamen den 2 januari
läkemedelsräkningen 
det är halt på vägarna. vilket betyder att kryckmongot inte kan vara riktigt stabil. plus att man aldrig känner sig säker när nära och kära ger sig ut på vägarna.
min praktik är lagd i ljusdal. 




TACOGRATÄNG

klarat av en heldag i skolan idag. en lång, men ganska intressant föreläsning. 

jag och min sambo har precis avnjutit en middag beståendes av moster och morbrors utsökta tacogratäng. nu bär det av mot hannah för att mysa lite och kanske plugga en smula.

CHINGJONG

eller vad dom nu kallade det. hannah, min privatfrisör ryckte i alla fall in och gjorde en fin frisyr på mig innan dopet i lördags. hon är så duktig! rekommenderas skarp av mig.

 


DET HAR SATT SINA SPÅR

gårdagen bjöd på mycket godsaker. först var det dop för lilla maja, sedan var det kröning av färilas lucia i kyrkan, därefter bar det av till ljusdal för finmiddag och vinmys med jajja, milla och ronja. inte helt oväntat slutade kvällen med utgång. det klagar jag inte på, tvärt om. men det har i alla fall satt sina spår idag..
nu ska jag packa väskan, som inte lär bli den lättaste eftersom jag är dålig på att packa, plusa att jag inte kommer till skogarna ngt mer innan jul. sedan styr vi kosan mot hemtrakterna gävle. och jag längtar redan. efter både lägenheten och min röstlöse sambo.

DOPDAG

igår var det dopdag för johanna och marcus söta tös maja. ett fint dop med massa gofika och livliga varelser springandes över allt! mysigt. tack!



doptjejen maja

 


DAGEN TILL ÄNDA

kom hem från jajja och jockis ställe för inte så länge sedan. där var det idol och myshäng. sånt som jag tycker så mycket om! att bara vara, prata lite skit och skratta. 

testade till och med att köra bil med gipset idag. och det gick väl helt okej. det var ju tårna som stod för det mesta. och det fanns väl inte mycket till känsla. men det gick! så imorgon låter jag mamma och pappa få sovmorgon och sätter mig bakom ratten själv. man känner ju sig halvt handikappad bara av att inte kunna köra bil. så kanske känner mig lite mer hel imorgon!

MARRY YOU


FREDAG

hemma vid nu. var lite vemodigt att åka från gävle och skiljas från min nya sambo, faktiskt. 

idag ska jag och bror uträtta lite ärenden i ljusdal. lite klappar ska inhandlas och kanske hamnar vi på finnes med en godsak i handen och en kopp kaffe på det. det brukar ju trots allt bli så..

TORSDAG

vilket innebär att väskan står packad och klar. jag ska bara till skolan några timmar på eftermiddagen, sedan brummar jag och min kära vän ånge hem mot trakterna. helt sjukt att jag inte kört bil själv sedan gipset sattes på. jag har ju vart stänigt beroende av alla andra. och det fina är att alla har ställt upp. speciellt johanna, utan henne hade jag inte tagit mig till skolan. och sen natta, och nu hannah. ja, fina vänner man har..

helgen. ja, det blir som sagt hemfärd. gotösen maja, skall ju döpas och det kan man ju inte missa! annars finns det inga speciella planer för helgen. ska se till att ta igen lite tid med min kära där hemma bara.

PIMP MY RIDE

klart man måste sätta lite färg på vardagen!


NATT

pratar in i småtimmarna, skrattar och bara myser. tänk jag älskar att ha dessa fina varelser kring mig. sprider glädje av att bara vara. hannah & nathalie.

VILKA MÄSTERVERK!




BAKDAG

jag var så grym på att baka saffransbullar förra veckan, så nu har jag inga kvar. mamma och pappa snodde med sig de sista hem och nu har jag fått beställning på fler! så idag är det dags för mästerbagaren igen. det är vad jag kommer att syssla med idag, baka och äta bullar!


JULMYS



nu var det jul, här i vårt hus. har även lyckats tända alla de fyra ljusen på adventsljusstaken. så, ja vart är den riktiga tomten och klapparna? jag är redo för honom nu.

MÅNDAG

det blev ingen långvarig dag i skolan idag, endas två timmars föreläsning. vilket var skönt, för jag var ovanligt trött imorse! så när jag kom hem tog jag mig en liten lur. 

nu har jag och natta precis kommit hem från valbo, natta ville införskaffa sig en jacka som hon hade spanat in och jag följde med som sällskap. dessutom såg vi i nöjesmix att studenter får billigare sittplatser på hockey, under måndagar och tisdagar, så ikväll blir det hockey med min tös. brynäs - luleå! kan inte klaga på måndagar..

DET FINASTE JAG HAR


 


HON & JAG

det är som du säger. nu finns vi på samma plats, i samma stad, du och jag. min kusin, men även bästa vän. jag stormtrivs med gävle. och framför allt dig. hos dig stannar jag kvar..

 


HOPPET OM JULDAGEN LEVER

återbesöket hos doktorn gav roligare resultat än väntat! läkningen har börjat och det såg bra ut. så två veckor till med gips, alltså inte fyra, sen får jag belasta det till en viss del två veckor efter. men ack så skönt! hoppet om juldagen lever kvar. men ett tag till få jag umgås med kryckorna!

 


FÖRSTA DECEMBER

klockan är ställd på 06.45. då hinner jag koka mig en kopp kaffe och göra en macka innan årets första avsnitt av julkalendern drar igång. mysigt!

TENTAPLUGG

har vart inne i anatomiboken hela veckan så veckan bara försvann. och trots det så känns det inte som att någonting gått eller går in. det är liksom proppat däruppe. tror inte min hjärna är kapabel för mer! men, jag fortsätter att kämpa imorgon.. först ska jag till skolan för att hjärt och lungrädda en docka. det kan jag väl ändå inte misslykas med? efter det är det dags att besöka farbror doktorn och se hur min lilla fot skött sig de här två veckorna. hoppas på goda nyheter!

RSS 2.0