TISDAG

har börjat på sista praktikveckan. som jag nämnt tidigare känner jag lite vemod över att gå tillbaka till skolbänken. saknar dock staden och min lya. så det jämnar nog ut sig i längden. 
imorgon drar iaf jag och johanna till bollnäs för seminarium. efter det skall vi baka lite, för att vi under sista dagen av VFUn skall kunna bjuda våra handledare och medarbetare som varit så snälla och hjälpsamma under dessa veckor. efter det tar vi nog oss ann en promenad, så hoppas på att vädret är lika strålande imorgon! kramen

VILKEN HELG

tackar och bockar alla medverkade för en utomordentlig helg!

 


precis packat klart väskan. imorgon efter praktiken drar jag mig mot saknade gävle. det är dags att fira finaste kusin som fyller 22. det gör vi genom att förtära några starka över havet! ja, vi tar oss ann färjan till åland. herregud vad taggad jag är. känns som dagen innan julafton!


GRATTIS BÄSTA VÄN & KUSIN

image descriptionimage descriptionimage description

+

jag klarade omtentan! omtentan som jag så starkt trodde jag skulle få göra om, omtentan som jag skulle ifrågasätta läraren om hur fan hon tänkte? ja, jag överdriver inte. jag var övertygad om att det hade gått åt skogen. 
folk kan ofta säga "nej, det här gick verkligen inte bra" fast att det kanske gjorde det, men att de någonstans inte vill hoppas på för mycket. jag skulle kunna vara den personen. men, den här gången var det verkligen illa. jag var riktigt förbannad när jag kom ut från tentasalen. ja, jag var rasande. vilket inte var till någon nytta. för jag kammade ju hem det till slut.. det gjorde min kväll.


MÅNDAG

dagen i bollnäs gick oförväntat bra. fick sätta sex pvk och fick dit alla på första försöket. ja, nu skryter jag lite. men, dagen innan kan jag säga, att då fick handledaren lida. fick inte dit en enda! men, dagen var ett praktexempel på att träning ger färdighet. inte nog med att jag fick träna sätta nål i bollnäs. jag fick även vara med under en operation. så idag har jag svävat på små rosa moln. 

nu längtar jag till helgen. ska tillbaka till mitt gävle och den stadens fina människor.

PRAKTIKEN

halva tiden av praktiken har gått och jag känner redan ångest över att komma tillbaka till skolbänken om någon vecka. jag trivs helt enkelt.
idag har vi (jag och johanna) använt handledaren som provkanin för att sätta pvk då det inte fanns mycket annat att göra. och imorgon fortsätter jag och nöter pvksättning fast på bollnäs dagkirrurgi. jag ska bli mästare!

*


LEDIGA DAG

har precis kommit hem från johanna och maja. jag, marlene och mathilda blev ditbjuden på lunch idag. plus att vi fick tjusa lite bäbis. ja, timmarna bara rann iväg, som alltid. fanns mycket att prata om, sen var det svårt att slita sig från gotösen. men, nu är det bara att smida om för snart bär det av mot ljusdal för lite löpning och bastning med laget. älskade, lediga dag!

NATTINATTI


EN DAG I HJÄRTATS TECKEN

hoppas alla ni fina människor haft en fin alla hjärtans dag.
själv har jag tillbringat dagen/kvällen tillsammans med dem som står mig närmast, nämligen mor och far. många gånger går dom mig på nerverna, men många gånger kan jag bara inte få nog av dom. de är dem jag håller kär!

tänker skänka en stor, förhoppningsvis stärkande bamsekram till min hannah. önskade jag skulle slippa "skicka" den kramen. skulle helst av allt vilja vara vid din sida. med en axel som du skulle kunna luta dig mot. med ett öra som bara skulle kunna lyssna. för det finns inte mycket till ord, världen är orättvis!


VILKA BRUDAR


<3 - DAG

haft fullt upp med praktiken. har jag inte vart på plats på sjukhuset, har jag vart matt i huvudet av allt nytt och inte orkat gjort annat än att träna och sova. men jag stortrivs. jag har hittat hem!

idag är det alla hjärtans dag. och när jag vaknade imorse låg det ett litet paket och en choklad ask bredvid mig. jag har det bra! hoppas alla får en fin alla hjärtans dag. puss&kram


?

lymfocyt, makrofag, virulens, stafylokock aureus, latent, anafylaxi, koagulas. ja, jävlar. det är ett hav, okänt hav. ord som inte hittar hem. de fastnar bara inte.
som sagt. jag har fått stå mitt straff för att jag inte var aktiv i pluggandet under julhelgen. så imorgon skriver jag omtenta och det känns inte alls bra. bra jobbat viktoria! förbered dig för omtenta nr2.


PLUGG

att man låg på latsidan under julhelgen, får man sota för nu. plugg, plugg, plugg och åter p l u g g !

TISDAG

två dagars praktik har nu gått till ända. måste dock medge att det snurrar bra i kolan nu efter allt nytt. men det är skoj! känns att man hamnat rätt.
efter dagens praktik kände jag att det fanns lite kraft kvar så jag tog en springtur kring sjön. efter det kokade milla ihop en middag som vi åt på tumanhand. därefter åkte vi och hälsade på magen, även kallad marlene. den växer så det knakar. så snart har jag en till liten själ att tjusas med! nej, nu är klockan mycket. skall upp och löpa med kämpen imorgon. så, bäst man kryper ner och skedar med den kära..


CALLE KRISTIANSSON

helgen gick fort. det brukar den göra när man är ständigt sysselsatt med det ena och det andra. denna helg har bestått av en hel del jobb, umgänge och bara häng.

mor och far bjöd med mig på revyn idag, så man fick sig ett och ett annat skratt. efter det dukade dom upp en fin tacobuffe i det gula huset på krogvägen. dom kan det där med att skämma bort och serva! ja, och lagom till åtta var buffen rensad och så ska det låta började på svt. och gissa vem som var gäst där, om ingen mindre än min man - calle kristiansson. dock blev jag lite besviken då sibell tog för mycket plats, vilket gjorde att jag inte fick höra calles ljuva toner lika mycket som jag skulle vilja gjort. men, det lilla var magiskt!

MÄNNISKOR

nya människor i vardagen. ger avvikelse från det monotoma. ny kraft! 


SMYGER SIG PÅ

..nervositeten.
imorgon är den stora dagen då den teori som man blivit korvstoppad med i skolan skall bli till praktik. och jag känner väl mer och mer att nervositeten börjar smyga sig på. men ack vad jag tycker att det ska bli roligt och spännande!

FEELS LIKE HOME


nu är jag hemma i korskrogen för en längre tid. känns väl både bra och dåligt.
men en månad är inte så lång tid om man tänker efter. och det kommer nog gå väldigt fort med tanke på allt nytt och spännande som kommer att hända. för er som inte förstått det så har jag blivit placerad i ljusdal under min praktik. vilket känns bra. tror jag kommer ta med mig mycket bra härifrån!

nu ska jag sussa. utbildning i bollnäs imorgon och efter det ska jag locka med mig mamma och kika lite i affärer. puss och kram.

RSS 2.0