SERIELEDARE

nu är dom placerad längst upp på listan. lite bättre än alla andra! 
ja, vinsten ikväll var skön. HV71 fick se sig besegrade av vårt kära brynäs idag. i och med det avancerade brynäs upp till toppen. man bara älskar att vara gävlebo sådana här dagar!

FIN FRÄMMANDE



jag hade riktigt längtat efter att få träffa damerna från skogen. så kom dom, hela drösen. med de så goa små liven. ja, det var mysfaktor i hela lägenheten. glögg i mängder, kaffe, bulle och pepparkaka. så roligt att få ha dom här! man liksom saknar dom ibland. så nu hoppas jag att dom kommer lite oftare. tack för presenterna och tack för en helt underbar dag!

JUL HÄR I MITT HUS

haft en helt underbar dag med min kära mor som kom till mig idag för att julstöka lite. jag vet att jag är bortskämd och så. men hon tycker faktiskt om mig och hon tycker nog det är mysigt att vara här! jag tvingade henne inte. hon ville komma och hjälpa haltalotta att få lite julfint. undra hur länge jag kommer att kunna köra på "haltalotta" grejen?
vi har i alla fall haft en mysig dag.  julmusik i bakgrunden, mopp och dammtrasa i högsta hugg, samt en hel del pyssel. nu står den klar, redo för julen - min lägga!

image description

HELG

perfekt start på helgen. 
hade bestämt lunchdate med mathilda på finess idag. men, helt plötsligt fanns hela gänget där.  mathilda, picke, hanna, ronja, josefin och såklart dom sprudlande barnen. det var helt perfekt! efter det plockade bror upp mig för att sedan färdas vidare till bollnäs. i bollnäs plockade vi upp mammsen. sedan julhandlade vi lite så att det kan bli jul i även våra hus. efter skavsår i händer och fötter, och en del jul i bagageluckan vände vi kosan mot hemtrakterna.
fortsättningsvis bjöd fredagen på god dryk och mat på kicksaloon med fint sällskap. därefter blev det kortspel och en hel del återberättade hitorier. leende och skratt.
en proppad, men ack så trevlig afton!

MITT I PRICK

helt otroligt vad folk känner en bra ibland. fick ett sms, av en för övrigt saknad kille, som bad mig ta en titt på bandet needtobreathe. det kommer bli din nya favorit! och mycket riktigt. han satte den mitt i prick. helt i min smak. han är nog den som känner mig bäst..


JAG ÄR ZLATAN IBRAHIMOVIC

det är som dom säger, har man en gång börjat läsa den går det inte att sluta. jag som hatade zlatan.



MYSSTÄMPEL

tjejerna har precis åkt hem. mina fina vänninor mathilda, josefin och maysan kom hit för att göra mig sällskap till bonde söker fru och bron. när dom dyker in här har dom paket i famnen. men, jag har väl inte fyllt år? tänkte jag för mig själv. nej, det hade jag inte heller! de små liven gav mig två "bättre sent än aldrig" inflyttningspresenter. så fint och så rart av dom. tack!
efter lilla julafton myste vi ner oss i filten på soffan och drack lite glögg och åt ett rejält gäng med pepparkakor. ja, vi kan sätta en riktig mysstämpel på denna onsdag kväll. tack för det mina vänner!

MUMMS

blev bjuden på nybakta helt utsökta saffransbullar av självaste josefin idag. direkt från ugnen, sådär halvvarm och perfekt. för att vara tydlig. "det knullade i munnen"

image description


IM GOING HOME

det är måndag och jag tar redan helg. ja, inte förrän i slutet av nästa vecka har jag schemalagd skola, och då är det åter igen dags för tenta. så jag åker hem en sväng för att ladda om och njuta av lite kvalitetstid med de käraste jag har.

BORTSKÄMD

hannah kom till mig direkt efter skolan, med en inhandlad matkasse. sedan ställde hon sig framför spisen. och vips! så stod det rullader med sås och grönsaker serverat på bordet. vilken tjej jag har. det är min hannah det. skämmer bort mig sådär.
tack till henne och alla andra som står ut med mig, halta lotta!

READY FOR FOREVER?


BREAKING DOWN

twilight - breaking down. bästa av dem alla, hittills! kan knappt vänta tills andra delen..

killarna tycks bara bli snyggare och snyggare för varje film, karraktärerna blir bara starkare och starkare. medan dem i verkligheten blir en ren besvikelse ju mer man ser på dem och lär känna dem! därför går jag och lägger mig, och drömmer.

NEDRÄKNINGEN HAR REDAN BÖRJAT

det har inte ens gått två dagar och jag är redan nära på att dra upp gipset och slänga det i soporna. jag vet att jag tjatar och beklagar mig. men jag menar, allt är tusen gånger så jobbigt. att duscha skall inte behöva göras på ett ben, att sova skall vara skönt inte oskönt, kläder skall man kunna ha på sig man ska inte behöva stanna inne för att man inte har några kläder som går över det förbannade gipset. ja, ni hör ju. och det är 40 dagar kvar..

I RÄTTANS TID

det blev ju inte så smidigt som jag trodde att det skulle bli med en fraktur i foten. det blev rena rama motsatsen. 
ni som känner mig vet att jag inte svarar i telefon då okänt nummer ringer. likaså var det imorse, då jag först trodde att det var alarmet som ringde och total ignorerade det. tills jag till sist fick upp ögonen och såg att det var dolt nummer. men, som sagt. jag svarar ju inte då sådana nummer ringer till mig. men, det ringde ovanligt många gånger, och ovanligt tätt. så till slut svarade jag. det var doktorn! han bad att jag skulle komma in för att gipsa foten. dagen innan hade jag vart till ortopeden och fått en stödsko. man gjorde bedömningen om att benet var av men att det låg fint och inte behövde gipsas. vilket var fantastiskt bra, tyckte jag. smidigt i duschen, sängen. ja, allmänt smidigt att slippa gips. men idag fick jag domen om gips. och nu är jag inte ett dugg smidig. sex veckor med kryckor. snacka om att jag kommer få bort gäddhänget!
nej, men jag har vart ganska så bitter såhär på förmiddagen. och inte nog med det så skulle jag till skolan på en fredags eftermiddag. livet såg inte ljust ut! men dagen hade inte kunnat slutat bättre än vad den gjorde. vi fick reda på resultatet av tentan i slutet av lektionen och jag klarade mig! det beskedet kom i rättans tid. precis när jag som mest behövde det.

FAMILJ, SLÄKT & VÄNNER

måste berätta att det hände något positivt i mitt liv idag, också! bland allt det negativa så skedde något positivt. min plånbok kom tillbaka. ja, man glädjs åt det lilla sådana här dagar. lika som man glädjs av att se hur fina människor som finns omkring en vid lite mindre roliga stunder. som stöttar, hjälper och bara är där. jag har det bra som har er!

TORSDAGSMYS

ignorerar allt som sitter nedanför knäna och njuter av kvällen. problemen skjuter jag upp till morgondagen.
så nu inväntar brudarna och bingolotto!


 

 


FRAKTUR

jag har inte tur i mitt liv. speciellt inte tur med fötter!
jag hade precis börja träna med ett lag här nere i gävle. kände riktig glädje över att vara igång igen. men glädjen varade inte länge. i tisdags, på ett boxningspass känner jag hur det knäpper till i foten på ett otäckt, igenkännande sätt. jag fortsatte att vara med en stund till, tills jag kände att det var ngt som inte stod rätt till. jag kunde ju inte riktigt stå på foten.
så, idag har jag besökt farbror doktorn som skickade mig vidare på röntgen. på röntgen skickade dom vidare mig till ortopeden och där konstaterade dom att jag har en tvärfraktur på yttersta benet i foten. jippi!
när man just kände att man började få ordning på tillvaron, så får man en skada och allt känns tusen gånger värre. 

OJDÅ!

då ligger man på bänken. röntgen är tagen och jag har blivit vidareskickad till ortopeden. men dom har inte sagt ett ord. så, vart bär det här iväg då? jävla fötter.


HELVETES ONSDAG

det är inte roligt att heta viktoria mårtensson i nuläget. foten har gett vika och mina nya kamrater heter kryckan och kryckan. men, tur att jag fått ett par nya kamrater, för min andra vän, plånboken, vände ryggen åt mig idag. lämnade mig. så den är ute på ett eget litet äventyr. vart vet jag inte.
så imorgon när man ska besöka farbror doktorn har man ingen legetimation, eftersom min plånbok tydligen lever ett eget liv!


FÖRSMAK AV JULEN

inte tagit mig ur sängen än och klockan är snart 14.00.
men snart blir det fart! ska iväg till valbo med nathalie en sväng. hade helt glömt bort att jag har ett tillgodokvitto på ikea. vilket inte känns helt fel nu när julen närmar sig! efter den trippen tar jag med mig brudarna natta, hanna och agnes för att köra ett boxningspass. och efter det tänkte jag och strandbergskan försmaka lite på vad julen har att erbjuda genom att baka, dricka glögg och mysa. ingen dålig tisdag!

TACK FÖR HELGEN

vakna upp med kära människor omkring sig. veta att man inte är ensam om ångesten och huvudvärken. det gör söndagen mycket bättre. här har ni, en hög slitna hjältar..

 


UTMANING

veckan hade kunnat börja bättre. men första dagen på veckan brukar vara värst! vi får hoppas på det i det här fallet också. har iaf antagit och utfört första veckans utmaning. det gick helt okej. fortsätter att känna efter under veckan.. men ack så härligt att vara igång igen!

PAPPAS DAG

igår var det pappas dag. och det skulle såklart firas. så det blev finmiddag med hela familjen samlad hemma i korskrogen. kvalitetstid helt enkelt!
ja, efter en härlig helg hemma i hälsingland är jag nu tillbaka i staden. och det är för första gången som jag kan säga att det kändes jobbigt att åka hemifrån. jag kan inte riktigt sätta fingret på vad eller varför. men det tog emot att åka igår. men nu är jag här och nya utmaningar väntar den här veckan. spännande! bara tuta och köra. nu får det bära eller brista!

A SMILE IS THE PRETTIEST THING YOU CAN WEAR


MIN SAGA SKA HA ETT LYCKLIGT SLUT

hatar olyckliga slut.
den enda önskan jag har, är att få ett fint slut, på min saga.


HANNAH & NATHALIE

sitter hos hannah med nathalie. äpplena med kaneltoppingen är uppäten, tet är uppdrucket och mysfaktorn är ett faktum. det var meningen att vi skulle plugga, men vi vet nog alla hur det gick.. vi njuter av varandra istället. ni får mig att må bra.

BOX

mötte upp hannah för att köra ett boxningspass på friskis. hade aldrig tidigare kört box, men hannah hade. ante mig att det skulle vara jobbigt. men hallå! jag kröp ut därifrån. bevis på att man är dåligt tränad! så nu ska vi ligga i. ja, får väl se om man är levande eller död imorgon? appropå död så ska vi titta på obduktionsfilm i skolan imorgon, känns lite hemsk att säga det. men jag ser fram emot det!

KLÄMT & KÄNT

i helgen fick vi oss ett och ett annat skratt. vin och latchoprylar.
tack för kvällen mina vänner!


KVALITETSMÅNDAG

spenderat halva dagen i skolan och halva dagen med en saknad vän. hannah ångman. en tjej med många bollar i luften. så, din och min tid kommer ofta i kläm. men när vi väl ses lyckas vi ta igen det mesta! en fin vän att dela en dag bestående av träning, middag och skitsnack i soffan kan man kalla en riktig måndag!

 


OFF TO SCHOOL

nu är det dags. min första tentamen, nerverna finns där. allt eller inget. nu kör vi!

TENTAMEN

sternocleidomastoideus, aktionspotential, membranpotential, cerebrum, anterior och femur är förhoppningsvis inte ord som surrar i mitt huvud hela dagarna efter imorgon. visst, dom lever kvar där men dom stör mig inte i koncentration på annat. 
låt detta gå vägen..

RSS 2.0