LÖRDAGSFINT

igår hängde jag med min fina vän hannah på bio. idag körde vi en svängom på stan. kvalitetstid som man aldrig kan få för mycket av!


HYPNOTISÖREN

om någon timme är jag bjuden till hannah och jocke på middag. efter det tar jag med mig hannah på bio. det är premiär för hypnotisören och vi kommer att finnas på plats. förväntningarna är höga!

EFFEKTIV

mycket effektiv fredag har det vart hittills.
klockan 08.00 stod klockan på ringning. det var dags för den enorma tvätthögen att bli ren. därefter begav jag mig till gymmet för att ta mig an löpbandet och några rundor på maskinerna. när jag kom hem fasnade jag med plugget.. så nu är duggan klar. duktiga vickan är i farten. 


HYLLAR DET GRÅ TOALETTPAPPRET

för någon dag sedan kom jag till insikt med att det grå, kanske tråkiga toalettpappret är bäst!

när jag var liten och var hemma hos alla mina kompisar upptäckte jag att alla hade så fina toapapper. på det ena låg lambi bland rosa, mjuka moln och på det andra svävade små fina hjärtan. dessutom var de papprena vita och mjuka. varför hade inte vi sånna?
hemma hos oss, där hade vi tråkiga, hårda, gråa toalettpapper.

idag har jag kommit till insikt varför min mamma och pappa hade de trista, gråa toalettpapprena! de räcker ju tusen gånger längre än de andra. så därför tänkte jag hylla det kanske tråkiga men ack det bästa - det gråa toalettpappret!


MYSDAG

ställde klickan på tidigt (10.00) för att kliva upp denna lediga dag för en riktig genomkörare på gymmet. efter det drog jag mig ner emot stan för en liten lunch på wayne's. nytta med götta - lite plugg och scones! därefter drog jag en snabb repa på stan och kom hem med någon kasse rikare.

nu sitter jag och väntar på jojjo. dags att handla för middagslagningen. kycklingburgare står på menyn!

 



 


EN VECKA KVAR

tänk att jag räknar ner dagarna till att jag skall få komma till doktorn. hoppas verkligen på att besvären kan få ett svar, så att jag slipper gå i denna ovisshet..

imorgon ska jag och johanna ha en mysdag i mitt ställe. laga god mat och kika på den nya johan falk filmen. kan inte tänka mig en bättre torsdag faktiskt! 
 

FÄLLNING

en mindre kalv på vårt område blev det idag. dock väntar jag fortfarande på min jaktlycka som aldrig tycks komma. tålamod! men det var en spännande dag med en del rassel i skogen och en hel del pangpang!

18.10
tåget börjar rulla mot gävle. känner att jag verkligen behöver det som komma skall. en kväll i bastun med kussen och en kall på det! mysig lördag mina vänner.


ÄLSKADE FREDAG

det är ngt speciellt med fredagar. alla är så glada. denna fredag skiner även solen utanför fönstret vilket gör den lite bättre ändå!

nu ska jag snart snöra på mig dojjorna och bege mig till bror för att hjälpa honom bära in en gammal kista som han målat. toksnygg blev den! sen ska jag möta upp två av mina favorittjejer för att snacka lite skit över en lunch.
och ikväll gör jag mamma sällskap till edsbyn för då nalkas det fotboll!


HÖSTFINT




igår klickade jag hem dessa skönheter. härligt med lite höstnytt i garderoben!

THE LUCKY ONE

precis tittat klart på filmen the lucky one. en typisk viktoriafilm som ger en nattfösare i tårar! ett plus är ju såklart att zac efron vuxit på sig och ser ut som en man, eller en riktig mummsbit!


ÄLGJAKT

eftersom jag haft lite mycket i skolan ett tag har det inte funnits tid. men idag var klockan ställd tidigt för att kliva upp och jaga! hoppas kunna fälla min första älg snart.


NÄR MAN PRATAR OM TROLLEN

äntligen har jag fått en tid. även fast det är ett tag kvar dit så känns det skönt att det börjar hända ngt!
och vårdgarantin höll dom sig till. tillgodo med en dag. generöst!


VAR EVIGA DAG

varje gång jag kommer innanför dörren till lägenheten hoppas jag att jag skall mötas av att det ligger ett brev framför mina fötter. ibland gör det det. men varje gång blir jag lurad då det inte är det brev jag önskar att det vore! 
ja, det har snart gått tre månader sedan jag besökte doktorn. det är en evig väntan på att få komma till en ortoped som kan tala om för mig vad som är fel på mitt knä. 
 
jag hoppas att jag kommer in genom dörren och ser den röda symbolen på brevet imorgon, dagen efter det eller dagen därefter.

NAGELFINT


TORSDAG

har haft besök av bror, kusin och ellinor såhär på kvällskvisten. det blev räkmacka och landskamp. lyxigt studentliv tänker ni? ja, jag klagar inte.

torsdag idag, vilket innebär fredag imorgon. och fredag är lika med helg! först ska jag bara ta mig igenom två föreläsningar i skolan. men det ska nog inte bli ngt problem! det är nu det börjar bli roligt. allt från första årets anatomi och fysiologi börjar falla på plats när man får undersöka det sjuka på djupet. ja, har vi verkligen dragit igång igen. det känns faktiskt fantastiskt!

sen, efter en sista dag i skolan den här vecka drar jag hem mot skogen. min käre bror kom ju på den briljanta iden att ha 25 års fest i helgen. och den kan jag såklart inte ignorera!
har han tur får han något fint av mig också. men då ska han ha en bra jäkla tur!


KUSSE TID

bjöd hit mina två favorit kusiner på middag idag. blev en gryta med inspiration från thailand. smakade faktiskt bra! ja, man börjar bli lite "haj" i köket nu också. övning ger färdighet!

efter en fin onsdagsmiddag slog vi oss ner i soffan för att se på filmen "a little bit of heaven". och plötsligt hade min lägenhet förvandlats till en enda stor bölstuga! jag får ta moppen och torka det sista imorgon, för nu ska jag sussa sött - skola imorgon!

 


RECEPT - MUSLI

muslin som jag gjorde förra veckan verkar ha gjort ett bra intryck. därför tänkte jag dela med mig av receptet här! har redan gjort en till sats av den - hur gott och hur lätt som helst!
 
2 dl fiberhavregryn
2 dl kokosflingor
2 dl solrosfrön
2 dl sesamfrön
2 dl valfria nötter (jag använde hasselnötter & caschewnötter)
2 dl russin
honung & kanel
 
1. Blanda alla de torra ingredienserna. 
2. Smaka av med honung och kanel. Tillsätt sedan lite vatten. Det skall bli "lite" blött.
3. Bred ut det på en plåt och ställ sedan in den i ugn (175 grader). Låt den stå ca 30 min. Rör om ofta så att det inte blir bränt, men det skall få färg (de skall som sagt "rostas"). LYCKA TILL!
 

RSS 2.0